Már csak 2 hónapod van hogy belefogyj a fürdőrucidba! – Elmondom hogy csináld!

A fogyás kihívást jelentő és frusztráló út lehet, de a megfelelő stratégiákkal és gondolkodásmóddal elérhető.

Reális célok kitűzésével, a teljes ételekre összpontosítva, az adagok figyelésével, rendszeres testmozgással, hidratált állapottal, elegendő alvással és következetességgel elérheted az álomalakod. Ne felejts el türelmesnek lenni, és ünnepeld meg minden apró sikered.

Íme néhány hatékony fogyókúrás tipp, amelyek segítenek elérni céljaid:

  Tippek

  • Reális célok kitűzése: A fogyás útjának megkezdésekor az egyik legfontosabb dolog a reális célok kitűzése. Ne törekedj drasztikus fogyásra rövid időn belül, mivel ez nem fenntartható és káros lehet az egészségedre. Állíts be ésszerű célt, ami elérhető és egészséges.
  • Fókuszban a teljes értékű ételek legyenek, illetve emeld a fehérjefogyasztást: A teljes értékű ételekkel, például gyümölcsökkel, zöldségekkel, teljes kiőrlésű gabonákkal és sovány fehérjével teli étrend fogyasztása segíthet a fogyás folyamatos fenntartásában. Ezek az élelmiszerek alacsony kalóriatartalmúak, magas rosttartalmúak és alapvető tápanyagokat biztosítanak a szervezet számára. Kerüld a feldolgozott ételeket, cukros italokat és harapnivalókat, mivel ezek gyakran magas kalóriát tartalmaznak és alacsony tápanyagtartalmúak. A fehérje nehezen emészthető, több energiát von el az emésztése, segíti az izmok fejlődését, ha több izmod van több energiát égetsz.
  • Figyelj az adagokra: Az adagok ellenőrzése kulcsfontosságú a fogyáshoz. Még az egészséges ételek is súlygyarapodáshoz vezethetnek, ha túl sokat eszel belőlük. Használj kisebb tányérokat, és próbáld meg kimérni az ételt.
  • Rendszeresen mozogj: A testmozgás fontos a fogyás szempontjából, mivel segít kalóriát égetni és izomépítést végezni. Célozz meg legalább 30 perc közepes intenzitású testmozgást, például gyors sétát, kerékpározást vagy úszást a hét legtöbb napján. Erősítő edzésgyakorlatokat is beépíthetsz az izomépítéshez és az anyagcsere fokozásához, de a legjobb kalóriaégető a HIT tréning (high intensity interwall training).
  • Maradj hidratált: Az ivóvíz segíthet a fogyásban azáltal, hogy hidratál és csökkenti az éhséget. Törekedj legalább nyolc pohár vízre naponta, és kerül a cukros italokat.
  • Aludj eleget: Az alváshiány súlygyarapodáshoz vezethet, mivel megzavarja az éhséget és a teltséget szabályozó hormonokat. Törekedj 7-9 óra alvásra minden éjjel, hogy segítsd a tested pihenni és regenerálódni.
  • Maradj következetes: A következetesség kulcsfontosságú a fogyáshoz. Vezess be apró változtatásokat az életmódodba és tartsd be őket.

Étrendkiegészítők amelyekkel gyerekjáték a fogyás

  • Koffein: A koffein természetes stimuláns, amely fokozhatja az anyagcserét és elősegítheti a zsírégetést. Számos kiegészítőben és fogyókúrás termékben megtalálható, beleértve a zöld tea kivonatot, a kávébab kivonatot és a guaranát.
  • Zöld tea kivonat: A zöld tea kivonat magas antioxidánsokban van, és tartalmaz egy EGCG nevű vegyületet, amelyről kimutatták, hogy fokozza az anyagcserét és elősegíti a zsírégetést.
  • Fehérjepor: A fehérjepor segíthet a fogyásban a teltségérzet növelésével és az étvágy csökkentésével. Segíthet megőrizni az izomtömeget is, miközben zsírt veszít.
  • Rostkiegészítők: A rostkiegészítők, például a glükomannán és a psyllium segíthetnek a fogyásban az étvágy csökkentésével és a teltségérzet elősegítésével. Lassítják az élelmiszer emésztését is, ami segíthet a vércukorszint szabályozásában.
  • Konjugált linolsav (CLA): A CLA egyfajta zsírsav, amely tejtermékekben és húskészítményekben található. Kimutatták, hogy elősegíti a zsírégetést, különösen a has területén, és növeli a sovány testtömeget.
  • Szőlőmag kivonat: Egy 2014-ben végzett 12 hetes tanulmány megvizsgálta a szőlőmagkivonat-kiegészítés hatását az elhízott egyének fogyására. A vizsgálatban 38 résztvevő vett részt, akiket véletlenszerűen két csoportba osztottak: egy szőlőmagkivonat-csoportba és egy placebo-csoportba. A szőlőmag kivonat csoport naponta 300 mg szőlőmag kivonatot kapott, míg a placebo csoport placebo kapszulát kapott. A 12 hetes vizsgálati időszak végén a kutatók azt találták, hogy a szőlőmag kivonat csoportban szignifikánsan csökkent a testtömeg, a testtömeg-index (BMI) és a derékbőség a placebo csoporthoz képest. A szőlőmagkivonat-csoportban a szisztolés vérnyomás is jelentősen csökkent. (1)
  • LActobacillus Fermentum: A British Journal of Nutrition 2013-ban közzétett tanulmánya a Lactobacillus fermentumot tartalmazó probiotikum hatását vizsgálta a testtömegre és más metabolikus paraméterekre túlsúlyos felnőtteknél. A vizsgálatban 210 résztvevő vett részt, akiket véletlenszerűen osztottak be, hogy probiotikumot vagy placebót kapjanak naponta 12 héten keresztül. A vizsgálat végén a kutatók azt találták, hogy a probiotikus csoportban jelentősen csökkent a testtömeg, a testzsírszázalék és a derékbőség a placebo csoporthoz képest. (2)
testsúlykontrol

GumJam Testsúlyoptimalizáló program

Ha nehezen megy a fogyókúra, segíts rá külsőleg!

bye bye cellulite krém

Testzsírcsökkentő kozmetikumok

Ha nehezen megy a fogyókúra, segíts rá külsőleg!