Az argán olaj arcra történő alkalmazásáról már volt szó. De vajon miért használd az Argán olajat a hajadra?

Az argán olaj hajra gyakorolt hatásai is ismertek már régóta. A haj puhább, selymesebb és fényesebb lesz tőle, segít helyreállítani a töredezett hajvégeket. Tanulmányok által bizonyított, hogy az argán olaj segít helyreállítani a roncsolt haj szerkezetét. Magas E-vitamin tartalma elősegíti az egészséges, erős haj növekedését.

Rendkívül előnyös a hajas fejbőr ápolására is, csökkentheti a korpásodást, illetve a szeborreás bőrtüneteket a faggyútermelődés szabályozása által. Azonban az argán olaj nem csak az arcbőr kiváló ápolója. Hajra alkalmazva is azonnali eredmény látható már az első használatot követően. A haj selymesebbé, fényesebbé, ápoltabbá válik. Használata lágyabb, kezelhetőbb hajat eredményez.

Íme néhány az argán olaj hajra történő felhasználási módjai közül

Argán olaj samponokban alkalmazva

Az argán olaj egyik kulcsfontosságú összetevője a samponoknak mivel képes helyreállítani a haj szerkezetét. Ez egy ideális összetevője a száraz, törékeny, vegyianyagokkal kezelt hajra szánt samponoknak.

Ha nem bírod elviselni egy percig sem, hogy zsíros a hajad és ezért nem akarod az argán olajat egyenesen a hajadra kenni, akkor hajmosáshoz használd rendszeresen az argán olaj tartalmú OrganiBubble Natural Szappont.

Hajkondicionálás argán olajos balzsammal

 Az argán olaj rendszeres használata csodákat művel a hajjal.  A haj puhább, selymesebb és fényesebb lesz tőle, segít helyreállítani a töredezett hajvégeket. Magas E-vitamin tartalma elősegíti az egészséges, erős haj növekedését, Rendkívül előnyös a hajas fejbőr ápolására is, csökkentheti a korpásodást, illetve a szeborreás bőrtüneteket a faggyútermelődés szabályozása által.

Ha nem bírod elviselni egy percig sem, hogy zsíros a hajad és ezért nem akarod az argán olajat egyenesen a hajadra kenni, vagy nincs időt hajmaszkot alkalmazni, akkor használd rendszeresen az OrganiVital Hajbalzsamot Argán olajjal. Meglátod, a hajad meg fogja hálálni. Érdemes rutinszerűen használni argán olajas készítményeket a hajra a haj és fejbőr kondíciójának megtartása érdekében.

Az azonban nem mindegy, hogy a készítmény mennyi argán olajat tartalmaz. Ha az összetevők listáját megvizsgálod, minél előrébb legyen az argán olaj (argania spinosa) a listán, mert az összetevők mennyiségileg vannak sorrendbe téve, tehát ami előrébb van, abból többet tartalmaz a termék.

Argán olaj használata „leave-in” kondícionálóként

A haj elnyeli a megfelelő mennyiségű argán olajat, így nem marad zsíros maradék a hajon. Masszírozd a fejbőrödbe is, hogy serkentsd a hajad növekedését, miközben kezeled a töredezett hajvégeket. A szálló hajszálakat megregulázhatot egy cseppnyi argán olajjal.

Hajformázó

 Az  argán olajat gyakran használják hajformázóként is. Így kezelhetőbbé válik a haj és egy egészséges, vonzó ragyogást ad a frizurának. Dörzsölj néhány csepp Argán olajat a tenyeredben, majd fésüld az ujjaiddal át a hajadat vele.

Az argán olajat hajmaszkként is használhatod.

Az olajat önmagában is használhatod hajmaszkként, vagy csak a hajvégek ápolására. Sprőd hajvégek ellen kend az olajat a hajadra, és hagyd fent akár órákig, de minimum 30 percig. Akinek száraz haja van, bátran felviheti mindenhova hajmaszkként, és a fejbőrt is bemasszírozhatja vele, így csökkenhetnek a szeborreás, korpás tünetek és a viszketés.
Nagyobb mennyiségű olajat kenj a hajadra, oszlasd el a hajszálakon egyenletesen, majd csavard be törölközővel a hajad. Hagyd az olajat a hajadon minimum 30 percig de inkább 3-4 óra hosszát, majd rutin szerűen tisztítsd meg a hajad. Az eredmény azonnal látszani fog. A hajad ragyogóan fényes, puha tapintású, egészséges, rugalmas lesz.