A vegyszermentes babaápolás fontossága egyre jobban hangsúlyozva van manapság a körülöttük lévő méreganyagok megsokszorozódása miatt.

A vegyszermentes babaápolás trendjének terjedése nem csak nálunk következett be. Az Egyesült Államokban is egyre többen vannak azok, akik a „tiszta” életvitelt követik, legyen szó akár étkezésről, akár bőrápolásról.

Sok népszerű gyermekápoló és fürdető termék rákot okozó vegyi anyagokat tartalmaz, úgy, mint a formaldehid vagy a dioxán. A biztonságos kozmetikumok kampányának keretén belül a legismertebb márkák összetevőit tesztelték Észak-Amerikában magas kockázatú szennyezőanyagok jelenlétére. A vizsgálat számos márkás, népszerű babatermékre irányult.

A vizsgált termékek 82 %-a tartalmazott formaldehidet, vagy formaldehid származékot, és 67%-a pedig dioxánt.

Az Egészségügyi Világszervezet Nemzetközi Rákkutató Ügynöksége 2004-ben a formaldehidet rákkeltőnek minősítette, miután 10 ország 26 tudósa értékelte a rendelkezésre álló bizonyítékokat.

A dioxánról pedig kísérleti állatokban bizonyították a karcogenitást, így jelenléte, már nyomokban is aggodalomra ad okot.

Egy ismerten rákkeltő anyaggal, illetve több karcinogén és mutagén összetevővel való számos érintkezés különösen az egyedfejlődés kulcsfontosságú szakaszaiban, mint a magzati kor, csecsemőkor, pubertás, akkor is aggodalomra ad okot, ha az egyszeri érintkezés kockázata kicsi

Ha nem bízhatunk azokban a vállalatokban, akik a gyermekeinknek készítenek termékeket, akkor kiben bízhatunk?

A babák bőre 5x vékonyabb, mint a felnőttek bőre és sokkal áteresztőbb. Amivel érintkezik, az biztosan felszívódik és bekerül a baba szervezetébe. A csendes gyilkosok eleinte még semmilyen tünetet nem okoznak, felszaporodva azonban számos egészségügyi problémát, irritációt, ekcémát, allergiát később rákot okozhatnak. Ezért nagyon fontos a vegyszermentes babaápolás. Ha nem akarod mérgekkel tömni a kisbabád szervezetét, akkor olvasd el az „10 káros anyag, amit kerülnöd kell a kisbabád egészsége érdekében!” tanulmányunkat!

TUDTAD?

Az anyukák gyakran használják a gyógyszertárban kapható fürdető kenőcsöt kisbabájuk fürdetéséhez, mondván, hogy az kevésbé káros a kereskedelmi forgalomban lévő más, illatos babafürdetőnél. A gyógyszerkönyvi hidrofil kenőcs tartósítószere a 96%-os alkoholban oldott Methylium-prahydroxybenzoicum, azaz metil-parahidroxibenzoát, vagyis metil-paraben. Tehát amikor „patikai hidrofil fürdető kenőcsöt” veszel, parabénben és kőolajban fürdeted a kisbabád!!! 
babaápolás